CUINANT LA HISTÒRIA, TASTANT EL PASSAT

El coneixement del patrimoni gastronòmic material i immaterial es fa a partir de passejades pel territori comentades que de moment ens han fet descobrir convents, comerços actuals, restaurants i espais que ens transporten a les nostres tradicions culinàries, contextualitzant la ruta amb els aspectes històrics i complementat-se amb tasts i tallers gastronòmics que fan entendre els gustos i elaboracions de cada moment. La nostra idea és que no es pot possar en valor el que no es coneix, així que amb aquest projecte volem re-descobrir amb una nova mirada espais, costums i sabors que ens faran entendre millor la nostra identitat, però que sobretot ens faran estimar la nostra ciutat.

 

Per poder arribar a realitzar un projecte d’aquestes característiques hem fet una primera fase d’investigació, en la que l’equip ha treballat per una banda els aspectes històrics, arquitectònics i etnològics dels espais que es visitaran, així com una recerca acurada de les receptes, elaboracions i context pels tallers gastronòmics.

 

La segona fase ha estat dissenyar diferents itineraris per la ciutat que ens descobreixen espais concrets (com les rutes dels convents o dels forns tradicionals) o bé èpoques histporiques (com la ruta de les cuines del Call). Paral·lelament al disseny dels itineraris hem dissenyat també les activitats complementàries (tallers, degustacions, xerrades) que reforcen l’estudi del patrimoni gastronòmic.

 

A partir d’aquests itineraris i activitat, s’ha fet la difusió i organització de les visites i tallers que podeu veure a aquesta galeria d'imatges.

 

AMB LA COL·LABORACIÓ DE: